Шкіра навколо очей вимагає ретельно підібраного догляду. Як же визначити, яка косметика для неї підходить, і не допустити помилок в застосуванні?

1. ОСОБЛИВОСТІ ШКІРИ ПОВІК.
Шкіра навколо очей відрізняється за структурними особливостями від шкіри обличчя, тому і для догляду за нею потрібні спеціальні засоби. Вона більш тонка, чутлива і суха, майже позбавлена ліпідного барєру і сальних залоз. Більше того, це область активної міміки, тому з віком тут швидше зявляються мімічні зморшки, оскільки шкіра постійно знаходиться в русі.
Ще одна поширена проблема темні кола під очима, набряки і мішки. Всі ці проблеми можуть виникати з різних причин: сюди можна віднести як генетику, так і спосіб життя. Тому ваше головне завдання допомагати шкірі, регулярно зволожуючи її спеціальним засобами.

2. КОЛИ ПОЧИНАТИ КОРИСТУВАТИСЯ КРЕМОМ?
Так як шкіра навколо очей тонка і чутлива, стежити і доглядати за нею бажано з 1820 років. Ну, а з 25 років застосування косметичних засобів є обовязковим. Чим раніше почати профілактику зморшок і набряків, тим краще. Зволожена, доглянута шкіра довго залишається молодою.

3. ЯК ПРАВИЛЬНО ВИБРАТИ КРЕМ ДЛЯ ЗОНИ НАВКОЛО ОЧЕЙ?
Підбираючи косметику для шкіри навколо очей, слід звернути увагу на ряд чинників:

  • ПОТРЕБИ ШКІРИ.
    Крем повинен успішно вирішувати поставлену перед ним задачу. Якщо шкіра сильно зневоднена, вам буде потрібно засіб для глибокого зволоження. Для роботи з темними колами підійде крем (або гель), спрямований на зміцнення стінок судин. З дрібними зморшками прекрасно впораються креми з пептидами в складі формули.
    Крем для 20-річної дівчини істотно відрізняється за складом і принципом дії від косметики, призначеної для жінок 40+. Вибирайте засоби для зони навколо очей відповідно до вікових потреб, щоб отримати бажаний результат.
  • СКЛАД.
    Звертайте увагу на активні компоненти саме вони відповідають за вирішення поставлених бюті-завдань. Можливо, вам будуть необхідні пептиди-міорелаксанти для розслаблення мімічних мязів або світловідбиваючі частинки для поліпшення кольору шкіри і додання їй здорового сяйва.
  • ПОРА РОКУ.
    Влітку слід віддавати перевагу крему з захистом від УФ-променів, оскільки шкіра навколо очей швидко піддається фотостарінню. Не нехтуйте сонцезахисними окулярами: вони допомагають не жмуритися і фактично зберігають молодість шкіри.

4. ЯК НАНОСИТИ КРЕМ ДЛЯ ПОВІК?
Крем для повік наноситься тільки по кістковому краю (по орбіті) середнім або безіменним пальцем (для контролю сили натискання), поплескувальними рухами. Всі рухи повинні закінчуватися в верхній точці, щоб не опускати повіку при нанесенні. Завершіть рух «вісімкою» навколо очей, ніби ставлячи крапку над скронею. Важливий момент: не наносьте крем на рухому повіку. Якщо використовуєте крм на ніч, краще зробити це за 2 години до сну. Нанесення крему безпосередньо перед сном може спровокувати набряки.

5. ЯКУ ТЕКСТУРУ ОБРАТИ?
Взимку віддайте перевагу засобам з кремовою текстурою: вони захистять шкіру навколо очей від впливу негативних факторів навколишнього середовища вітру і морозу. Влітку можна користуватися легкими гелями, так як вони краще справляються з набряками і темними колами під очима.

Будьте красивими!