Основна функція олії для волосся - це живлення. На поверхні волосся є ліпідний шар, і коли його цілісність порушена, волосся швидко стає сухим, а це перший крок до пошкодження структури. Олія відновлює захисний шар, волосся стає еластичними, гладким, добре розчісується.

Як обрати олію для волосся?
Перш за все, не забувайте про те, що жирного волосся не буває - жирною може бути шкіра голови. Для усунення надлишку сальності підходять ефірні олії чайного дерева, розмарину, які дають антисептичний ефект. Касторова, оливкова, кокосова, пальмова, жожоба та олія авокадо наноситься на шкіру голови і по довжині волосся перед миттям, щоб зменшити сухість та мінімізувати пошкодження. Що ж стосується посічених кінчиків, то всі олії виконують тільки живильну та захисну функцію, і жодна не може повністю відновити пошкоджене волосся. Тож завжди краще запобігти проблемі, ніж потім використовувати ножиці!

Не бійтеся олій на синтетичній основі. Як правило, це поєднання диметикону (силіконів) і натуральних олій (аргана, марули, ші - всього, що виробник вказує на упаковці). Це не обман і не бажання бренду заощадити - просто такі засоби легші за текстурою і не такі в'язкі, як 100% натуральні олії.

Як правильно використовувати олійку?

  • Наносити олію для волосся за 20 хвилин до миття, щоб наситити волосся і захистити його. 
  • Додавайте в маску для посилення її живильних властивостей. 
  • Класичний варіант - нанести олію на вологі кінчики волосся для блиску і еластичності. 
  • Можна наносити олію на сухе волосся, щоб зняти статичну електрику і надати фінішний блиск.

Будьте красивими!