Улюблений аромат є в кожної з нас. Поки ми ним користуємося, здається, що дорогоцінному парфуму не буде кінця - особливо, якщо витрачати його раціонально. Однак, момент розставання неминучий (особливо якщо «відносини» затягнулися на довгі-довгі роки).

В середньому вік життя парфумів триває від трьох до п'яти років. Але все не так однозначно. Парфумери, кажуть, що деякі композиції можуть існувати без змін і довше. Деякі виробники нішевої парфумерії навіть впевнені, що аромат як і хороше вино, тільки виграє від довгого зберігання.
При правильному зберіганні парфум здатний здатний зберігати всі свої якості більше зазначеного на упаковці терміну. Найкраще тримати "скарб" подалі від прямих сонячних променів, в гардеробній кімнаті або в ящику комода. Там він буде захищений і від сонця, і від жару радіаторів. Але звичайно, після п'яти років потрібно перевірити його якість.

ВИКИДАТИ ЧИ НІ?
Для того, щоб відповісти на це питання, потрібно врахувати три речі:

  1. Просто послухайте свій аромат. Іноді відповідь лежить на поверхні - якщо звучання змінилося, якщо перший акорд став занадто різким і навіть «спиртовим», якщо ноти відразу розсіюються і стають невловимими, значить, час цього флакона минув.
  2. Візьміть парфум в руку і подивіться на світло. Він став каламутнішим? Це говорить про те, що час уважніше придивитися до новинок.
  3. Вивчайте склад. І пам'ятайте, що шипрові, східні та деревні композиції живуть довше. Так, і якщо на етикетці зазначені натуральні інгредієнти, та ще й без консервантів, то ваше «кохання» точно буде коротким, хоча можливо яскравим і взаємним.