Пора року - важливий критерій при підборі догляду за шкірою. Адже наша шкіра завжди чітко реагує на зміну сезонів: вона активує або уповільнює певні процеси, щоб пристосуватися до того чи іншого періоду часу.

ВЕСНА.
Навесні в домашній вечірній догляд за шкірою корисно включити засоби з вітаміном С. Застосовуйте їх курсом і не змішуйте з з кислотами і ретинолом, щоб не отримати зворотний ефект.
Слушний час придбати мезороллер і простимулювати шкіру до відновлення після зими за допомогою курсового масажу. Весною можна обрати вітамінні і пептидні сироватки: в них міститься велика кількість амінокислот, які необхідні для підняття імунітету і формування колагенових волокон.

ЛІТО.
Літо гарний час для делікатних процедур, які ми так часто відкладаємо на потім: курсові масажі обличчя, маски і багато іншого. Саме влітку варто додати в свій догляд продукти з гіалуроновою кислотою і алое вера. Для проблемної шкіри кращими помічниками стануть цинк, зелений чай, кремній в складі кремів. Всі ці компоненти допоможуть побороти зневоднення шкіри, зволожити її перед холодним сезоном, а також вирішити проблему надмірного виділення себума в спеку.

ОСІНЬ І ЗИМА.
Холодний сезон час, коли в догляд варто ввести активні кислоти у формі пілінгів. Вони поліпшать тургор і тон шкіри, допоможуть впоратися з пігментацією і простимулюють вироблення колагену. Зверніть увагу на хімічні пілінги: мигдальний, молочний або саліциловий. Хімічні пілінги можуть бути як домашніми, з меншою концентрацією кислот, так і салонні.
З приходом холодів не забувайте про живильні маски і засоби з великою кількістю відновлювальних компонентів в своєму складі (пантенол, алантоїн і сечовина). Сонце в цей період ще не активне, тому цілком можна використовувати догляд з ретинолом. Не забувайте, що бальзами для губ обов'язкові в зимовий період. Не нехтуйте ними!

Будьте красивими!