1. ОЧИЩЕННЯ.
    Суху і дуже суху шкіру важливо дбайливо очищати. Обирайте мякі засоби без ароматизаторів, уникайте мила і пінок, а якщо ваша шкіра схильна до атопії поширених подразників в складі: неоміцину, лаванди, лаурилсульфата натрію, спирту. Використовуйте засоби, які не потребують змивання водою, або мякі зі зволожуючими компонентами. Для сухого типу шкіри відмінно підійде молочко, очищуючий крем або гель-олія.
  2. ТОНІЗАЦІЯ.
    Тонізація ще один важливий етап догляду, про який не варто забувати. Тоніки не тільки видаляють залишки забруднень з шкіри, але і готують її до нанесення основного засобу догляду. Ідеальним тоніком для сухої і схильної до атопії шкіри стане відповідний лосьон або термальна вода вони помякшать і заспокоять шкіру, а також допоможуть зняти відчуття стягнутості і дискомфорту.
  3. ЗВОЛОЖЕННЯ.
    Для сухої шкіри не підходять універсальні засоби догляду, адже їй необхідно не тільки інтенсивне зволоження, але і живлення. У складі вашого крему обовязково повинні бути інгредієнти, що відновлюють гідроліпідний барєр шкіри, наприклад цераміди або гіалуронова кислота.
  4. ЖИВЛЕННЯ.
    Повернути шкірі комфортний стан і зміцнити її ліпідний барєр допоможуть засоби, що мають у своїй формулі рослинні олії, вони ефективно живлять навіть саму суху шкіру.
  5. ЗАХИСТ ВІД СОНЦЯ.
    Суха і схильна до атопії шкіра дуже чутлива до впливу УФ-променів, тому їй потрібен надійний захист. Сонцезахисні засоби з мінеральними фільтрами відмінний вибір для власників атопічної шкіри. Такі формули з діоксидом титану і оксидом цинку в складі хімічно нейтральні, не викликають алергії і прекрасно захищають суху шкіру від негативного впливу ультрафіолету. Наносити Санскрін краще після зволожуючого засобу а потім не поспішати з мейкапом і почекати десять хвилин для того, щоб продукт поглинувся шкірою і працював ефективніше.