Згідно з опитуванням, проведеним The Telegraph, обираючи між губами та очима для акценту на обличчі жінки у 85 випадках зі 100 надають перевагу очам.
Як їх виділити правильно, розповідають провідні світові візажисти.

НАДАЙТЕ ФОРМУ БРОВАМ.
«Доглянуті вигнуті брови створюють гарну рамку для обличчя, каже Анастасія Суаре, творець косметики Anastasia Beverly Hills. Щоб зробити очі більшими, потрібно розчистити для них місце. Захопіть волосини, що недбало стирчать, пінцетом і очистіть область вище і нижче брів, а потім заповніть всі пробіли олівцем. Причешіть брови щіткою вгору (увага, це ключовий момент!) і вбік для чистої та чіткої форми».

ВИРІВНЯЙТЕ ТОН НАВКОЛО ОЧЕЙ.
«Темні кола візуально зменшують очі, а правильний консилер легко виправить ситуацію. Він також може підсвітити область навколо очей та привернути увагу до темних вій, пояснює Ніколя Деженн, креативний директор з макіяжу Givenchy. Обирайте відтінок, який трохи світліший і тепліший, ніж ваш тон шкіри, щоб освітлити та виправити будь-які сині або фіолетові відтінки. Обережно нанесіть засіб, вирівнюючи його пальцем або пензликом».

ПІДКРЕСЛІТЬ ОЧІ ТОНКОЮ ЛІНІЄЮ.
«Щоб збільшити вії і обрамити очі, нанесіть підводкою тонку лінію вздовж основи верхніх вій, каже глобальний директор з макіяжу L’Oreal Paris Вал Гарланд. Мені завжди подобається робити цей швидкий рух, щоб просто трохи виділити очі».

ПІДКРЕСЛІТЬ ФОРМУ.
«Намалювати ідеальну мигдалевидну форму очей це легко, якщо знати правильну техніку. Візьміть олівець і проведіть лінію з центру вій, потім зробіть її трохи товстішою у зовнішніх куточках, пояснює Том Пешо, креативний директор з макіяжу YSL. В іншому випадку, якщо лінія буде занадто товстою в середині, ви отримаєте круглі очі панди. Потім, вам потрібно лише розтушувати жорсткі лінії ватною паличкою або чистим пензлем для тіней».

ПОЗНАЧТЕ СКЛАДКУ.
«Я знаю, що це класика, але коричневі тіні у складці повіки, як і раніше, виглядають добре», впевнена Лючія Піка, креативний директор з макіяжу Chanel. Щоб виглядати як кінозірка часів італійського неореалізму, візьміть пухнастий пензель і проведіть ним матові тіні у формі дуги від зовнішніх куточків очей до центру».

ТУШ FOREVER!
«Нанесіть туш, що подовжує, вздовж верхніх і нижніх вій, щоб створити широкі оленячі очі рекомендує Вал Гарланд. Я люблю щіточки з гумовими щетинками, які захоплюють і поділяють тонкі вії, не утворюючи грудочок. Для додаткового ефекту сфокусуйте помах туші біля центру верхньої лінії вій, щоб дійсно підняти погляд вгору».

ОСВІТЛЮЙТЕ ВАТЕРЛІНІЇ.
«Промальовування ватерлінії темним олівцем виглядає спокусливо, але це також може звузитися очі приблизно наполовину. Для ефекту більше значить, краще на несіть на ватерлінії (внутрішні лінії повік) білий олівець, щоб миттєво відкрити і освітлити очі», говорить візажист Шарлотт Тілбері.

СФОКУСУЙТЕ СВІТЛО.
«Перламутрові тіні або хайлайтер, у центрі повік, нижче брів і на внутрішніх куточках очей відкривають очі, вчить креативний директор з макіяжу Dior. Шукайте теплі, рожеві кремові кольори, якщо у вашої шкіри рожевий підтон, і золотисті якщо жовтий або оливковий».