1. Сухий шампунь і пудра для волосся справляються зі створенням об’єму найкраще. Їх потрібно наносити якомога ближче до коренів волосся, а потім гарненько прочесати, щоб прибрати білий «наліт». Правда, потрібно враховувати, що ці спреї сушать шкіру голови і навіть можуть забивати пори, тому раз на тиждень-два використовуйте засоби глибокого очищення шкіри голови.
  2. Якщо ви тільки помили голову, то найпростіший спосіб додати об’єм, — висушити волосся феном, нахиливши голову вниз. Допомагайте собі гребінцем, направляючи волосся від потилиці до обличчя і від обличчя до потилиці. Завершіть процес сушки холодним повітрям, щоб зафіксувати укладку. Перед використанням фену можна нанести мус або спрей для об’єму, щоб зачіска протрималася весь день.
  3. Об’єм за рахунок гофре — мабуть, самий довгий спосіб, проте він і тримається довше за всіх. Як його зробити? Спершу нанесіть на волосся термозахист і, якщо волосся пряме та не тримає укладку, додайте стайлінг (мус або сухий шампунь) Потім, приберіть верхні пасма і почніть працювати саме з нижнім волоссям. Для тонкого волосся використовуйте дрібне гофре, для густого і жорсткого — середнє. Тримайте плойку по 5–10 секунд прямо біля коріння. Коли ви закінчите з гофре, поверніть гладкі пасма на їх місце, щоб все виглядало природно.
  4. Улюблений спосіб багатьох — начісування. Однак роблять його, як правило, не так як треба. Для того, щоб не нашкодити волоссю, дотримуйтеся наступних правил:
    - Робіть начісування тільки на сухе волосся, вологі пасма можна дуже сильно пошкодити.
    - Намагайтеся уникати різких рухів при розчісуванні.
    - Не використовуйте металеві гребінці і гребені з гострими зубцями.
    - Не начісуйте пасма до самих кінчиків.
    - Не рекомендується робити начісування щодня, так як це неминуче нашкодить волоссю.
    Які інструменти знадобляться? Тонкий гребінець з частими зубцями, гребінець-хвостик, гребінець з натуральної щетини і стайлінг (мус, сухий шампунь і лак). Не використовуйте засоби сильної фіксації, так як в результаті зачіска буде виглядати неохайно.
    Техніка правильного начісування:
    Перед начісуванням нанесіть сухий шампунь — спочатку на прикореневу частину голови, потім по довжині. Це додасть свіжості волоссю і прибере надлишки жиру і пилу.
    Для початку відокремте кілька широких пасом, щоб потім прикрити ними начісування і отримати гладку поверхню зачіски. Заколіть пасма, щоб вони не заважали.
    Потім відокремте одне пасмо товщиною 1–2 см. І відведіть його перпендикулярно до поверхні голови. Тонким гребінцем починайте робити начісування в сторону коренів — виконайте кілька енергійних, але акуратних рухів з внутрішньої сторони локону. Відкиньте оброблене пасмо в бік, щоб не заважало, і обробіть так все волосся.
    Прикрийте начіс пасмами, злегка пригладьте гребінцем з натуральної щетини і нанесіть лак.
  5. Будьте красивими!