Вітамін С не виробляється людським організмом, тому так важливо отримувати його зовні - в складі їжі і косметичних продуктів. В нашій шкірі цей незамінний вітамін знаходиться в епідермісі і частково в дермі, саме тому засоби з ним досить ефективні.

Вітамін С має широкий спектр дії: стимулює синтез колагену, а значить підійде для зрілої шкіри, а також всім, хто страждає від втрати пружності і хоче впоратися з першими зморшками; має протизапальний ефект - можна використовувати при акне. Вітамін С освітлює шкіру, так як блокує вироблення меланіну - косметику з вітаміном С рекомендують як для корекції  пігментних плям, так і для профілактики виникнення нових. Постакне це теж стосується. Також вітамін С - потужний антиоксидант і працює на уповільнення процесу старіння, бореться з ознаками фотостаріння, покращує захисні властивості шкіри і зміцнює епідермальний бар'єр.

Які переваги використання вітаміну С в догляді за шкірою?

  1. Вітамін С є супер антиоксидантом, який захищає шкіру від впливу навколишнього середовища і запобігає передчасному старінню, пов'язаному з ультрафіолетовими променями і забрудненням.
  2. Він проникає глибоко в поверхню шкіри і нейтралізує вільні радикали, які є токсичними для клітин, а також стимулює оновлення клітин і підтримує синтез колагену.
  3. Серед видимих змін - більш яскрава шкіра з поліпшеною текстурою, пом'якшення зморшок, зникнення лущення, підвищена пружність та еластичність.
  4. Цей вітамін є потужним протизапальним засобом і може стати відмінним доповненням в догляді для людей з акне і розацеа.
  5. Крім того, коли вітамін С використовується разом з сонцезахисними засобами, він працює на збільшення потужності SPF, що забезпечує чудовий захист.
  6. Ідеальний варіант для будь-якої шкіри - сироватка з вітаміном С, яка має більш високу концентрацію активних інгредієнтів і дрібних молекул, здатних проникати глибше в шкіру.

Важливо! Використовуючи косметику з активними формами вітаміну С, пам'ятайте про захист шкіри від сонця (взагалі наносити засіб з SPF в денний час потрібно завжди).