Ефект медової шкіри - це в першу чергу сяючий медовий блиск, який надає шкірі характерний оксамит і м'якість. Під «медовою» шкірою прийнято розуміти бездоганну, вологу шкіру, глибоко насичену живильними речовинами. Тренд з'явився в Південній Кореї, тож найбільшим компліментом для кореянок вважається, якщо шкіру порівнюють з липким бджолиним нектаром.

Бажаного «медового» ефекту кореянки досягають за допомогою певного набору ритуалів догляду за шкірою: шляхом нанесення зволожуючих і освітлюючих засобів - так, щоб обличчя було еластичним, вологим і м'яким на дотик. Варто зазначити, що довготривалого ефекту «медової» шкіри можна досягти лише за допомогою пілінгу, так як ороговілі клітини шкіри створюють шорсткості, які можуть звести всі зусилля по створенню м'якої оксамитової текстури нанівець. У пріоритеті повинен бути хімічний пілінг, так як механічний видаляє ороговілі частинки менш ефективно. До того ж, через нього можуть з'являтися неприємні мікропошкодження на шкірі.

Наступним етапом по створенню «медового» ефекту є застосування спеціалізованих тоніків для очищення шкіри, а потім на шкіру наноситься зволожуючий засіб (найчастіше це зволожуюча сироватка). Ефект «медової» текстури досягається завдяки використанню пом'якшуючих кремів і олій, які забезпечують шкірі тривале зволоження і надають їй сяючий, схожий на мед блиск. Також для того, щоб надати шкірі ефект «медового» покриття, можна використовувати засоби, до складу яких входять натуральні освітлювачі, а також рис і ферментовані дріжджі.

ЯК ДОСЯГТИ ЕФЕКТУ МЕДОВОЇ ШКІРИ ЗА ДОПОМОГОЮ МАКІЯЖУ?

  1. Для початку необхідно підготувати шкіру за допомогою пілінгу або скрабу. Вони допоможуть очистити шкіру, видалити мертві клітини і вирівняти її поверхню. Після цього етапу нанесення інших засобів буде значно рівномірніше і рівніше.
  2. За допомогою легкого флюїду або сироватки добре зволожте шкіру після очищення.
  3. За базу під макіяж візьміть хайлайтер - розтушуйте його по всьому обличчю.
  4. Зверху бази тонким шаром розподіліть тональний засіб (відповідного відтінку) з легкою текстурою. Найкраще використовувати тональний крем з сяючим фінішем - він додасть потрібний зволожуючий ефект, а завдяки легкій текстурі, яка приховає всі недоліки шкіри, включаючи темні кола під очима і почервоніння, додасть шкірі доглянутий вигляд.

Сяйте та будьте красивими!