СИНТЕТИЧНІ ЧИ НАТУРАЛЬНІ?
Існує думка, що натуральні пензлі кращі синтетичних. Але не все так однозначно. Справа в тому, що натуральний ворс, будь то поні або коза, за рахунок пористої структури вбирає в себе велику кількість продукту, що при роботі з рідкими і кремовими текстурами в макіяжі є великим мінусом, так як засіб буде не розподілятися по шкірі, а поглинатися самим пензлем. У таких випадках доречно користуватися синтетичним пензлем, який з легкістю розподілить продукт по обличчю без розводів і чітких меж.
Натуральні пензлі відмінно підходять для роботи з сухими продуктами. Ними можна тонким шаром нанести пудру і рум'яна, а також розтушувати тіні. В цілому важливо зазначити, що на даний момент виробництво синтетичних пензлів вийшло на той рівень, коли синтетиці надають пористість, схожу з натуральним ворсом. Тож якісний синтетичний пензлик буде гідним аналогом натурального. До того ж синтетичне волокно в середньому служить довше, ніж натуральний ворс.

ЯКУ ФОРМУ ПЕНЗЛЯ ОБРАТИ ДЛЯ ТОНАЛЬНОГО?

  • Пензлик-язик класичний плоский пензлик у формі лопатки.
  • Дуофібра - зібрана з синтетичного ворсу і натурального, тож пензлик не вбирає в себе продукт і гарно його розтушовує.
  • Круглий пензлик щільно зібраний, відмінно вбиває в шкіру кремові і рідкі текстури.
  • Пензлик для розтушовування тонального засобу за формою нагадує зубну щітку, тонко розподіляє засіб по шкірі і делікатно розтушовує.
  • Пензлик з виямкою поглиблення діє як резервуар для тонального засобу, при сильному натисканні, кількість засобу збільшується.

ЯКИЙ ПЕНЗЛИК НАЙКРАЩИЙ ДЛЯ ПУДРИ?

  • Класичний з рівним або круглим зрізом? - куполоподібний пензлик розподіляє пудру більш тонко, так як захоплює засіб економічніше на відміну від пензля з рівним зрізом.
  • Кабукі - коротка ручка дозволяє братися за пензель максимально близько до ворсу, тим самим посилюючи тиск при нанесенні, дає поліруючий ефект. Є універсальним пензлем і може використовуватися для тональних основ, рум'ян і бронзера.
  • Віяло - прибирає надлишки пудри, рум'ян, тіней. Використовується для нанесення хайлайтера.

ЯКИМ ПОВИНЕН БУТИ ПЕНЗЛИК ДЛЯ ТІНЕЙ?

ЯК ОЧИЩУВАТИ ТА ЗБЕРІГАТИ ПЕНЗЛІ?
Обовязково очищуйте пензлі після використання. Це не тільки врятує ворс від пошкоджень, а й вашу шкіру від мікробів. Для очищення підійде будь-який шампунь або дитяче мило. Можна використовувати спеціальний силіконовий очищувач.
Сушіть пензлі в горизонтальному положенні. Для цього можна розстелити рушник і розкласти на ньому пензлики для просушування.
Обовязково захищати їх від пилу, прибираючи в спеціальний чохол або тубус.