ЩО ТАКЕ КОЛАГЕН? Колаген - головний протеїновий білок сполучної тканини. Виробляють його клітини-фібропласти. Основне завдання колагену - зберігати шкіру пружною. Ще він відповідає за швидке відновлення шкіри. Якщо любите посміятися, напевно у вас з'являються мімічні зморшки. Вони розгладжуються швидше, коли вам двадцять, але чим ви старші, тим колагену виробляється менше.

ЯК КОЛАГЕН ВИКОРИСТОВУЮТЬ В КОСМЕТИЦІ? Ще в кам'яному віці колаген морських водоростей використовували (ні, не як анті ейдж), а як примітивну форму клею. Сьогодні колаген часто можна зустріти в складі засобів, які справляються з ознаками старіння. Ще його вводять під шкіру за допомогою ін'єкцій, а недавно розробили форму колагену для «закриття» відкритих ран.

Зазвичай цей білок добувають зі сполучної тканини тварин або риб. Рослинним колагеном називають той, що вміститься в складі водоростей або пшениці. Він вважається більш гіпоалергенним і легко засвоюється. Багато хто думає, що колаген в кремі потрібен для поповнення запасів власного білка, але це не так. Він діє як філлер: притягує вологу, заповнює зморшки і створює на обличчі плівку, яка утримує вологу. А ще підсилює роботу інших компонентів крему - рослинних екстрактів і олій.

ЯК ЗНАЙТИ КОЛАГЕН У СКЛАДІ? У складі колаген не завжди стоїть на першому місці. Це залежить від концентрації: чим вона вища, тим раніше колаген в списку інгредієнтів. Зазвичай в засобах його міститься від 0,5 до 5%. Називатися він може по-різному: soluble collagen (отриманий з сполучної тканини тварин), marine collagen (його отримують з риб), hydrolized collagen (зустрічається в складі зволожуючих кремів і діє як добавка до власного колагену при його дефіциті в організмі). Є ще «колагенові листи» - принцип схожий на тканинну маску. Там концентрація - 100%.

ДОГЛЯД ЗА ШКІРОЮ З КОЛАГЕНОМ:

Gisele Denis Collagene Boost Creme — крем, що поєднує активні зволожуючі компоненти та колаген. Підсилює природне зволоження шкіри, підвищує її еластичність і робить її підтягнутою, призупиняє процеси старіння шкірного покриву і згладжує вже існуючі зморшки. Крем єфективно бореться з ознаками старіння, розгладжує зморшки і надає обличчю молодий і свіжий вигляд!

Byphasse 50+ Anti-aging Cream Pro50 Years Skin Tightening стимулює життєві процеси шкіри для безпрецедентної дії проти старіння і загального відновлення шкіри.
Містить потужні активні інгредієнти та тваринний колаген, які розгладжують зморшки і оновлюють шкіру обличчя.

Collistar Attivi Puri Collagen Anti-Wrinkle Firming — чистий активний концентрат колагену, який інтенсивно і цілеспрямовано буде впливати на такі вікові зміни шкіри, як зморшки (поверхневі мімічні і глибокі вікові), втрату тонусу і пружності шкіри. Може використовуватися самостійно, так і з іншими засобами догляду. Наноситься піпеткою для точного дозування, до використання крему.

Gisele Denis Ampoule Collagene Boost — концентрат колагену. Додатковий колаген для підтяжки і зміцнення шкіри, що допомагає зробити видимі ознаки віку менш помітними. Потужна антивікова дія також сприяє зволоженості шкіри, еластичності, гарному кольору обличчя і рівній текстурі вашої шкіри. Скорочує глибину зморшок. Захищає колагенові волокна від ферментативного руйнування.

Isehan Moistrerize Wrinkle Cream — крем проти мімічних зморшок для шкіри навколо очей. Потрапляючи на поверхню шкіри, компоненти засобу глибоко живлять її, розгладжуючи і насичуючи вітамінами. Після застосування крему шкіра обличчя стає гладкою та еластичною. Включає до складу 4 інгредієнти, що відновлюють водний баланс, красу і молодість шкіри: ретинолу пальмітат (похідна вітаміну, А), коензим Q10, гіалуронову кислоту, колаген.

Collistar Pure Actives Collagen Linea Uomo — ефективний концентрат в боротьбі зі старінням шкіри чоловіків — чистий активний колаген, який інтенсивно та цілеспрямовано впливає на такі вікові зміни, як зморшки (поверхневі мімічні і глибокі вікові), втрату тонусу й пружності шкіри, а також захищає шкіру від зовнішніх факторів і наслідків стресу.