Шафран - це дорогоцінна пряність, що представляє собою тичинки крокусів. Сьогодні ця спеція відома як найдорожча в світі, так як за 1 грам шафрану доведеться заплатити більше, ніж за грам золота. Це пов'язано з тим, що для приготування кілограма цієї прянощі необхідно вручну перебрати тисячі й тисячі квітів.

Аромат шафрану - розкішний і хвилюючий, гострий, деревно-солодкий аромат з сандаловим нюансами. Парфумери завжди любили шафран - але через високу ціну він не є популярною нотою в складі парфумерних композицій. Найчастіше його додають в нішеві східні аромати.

  1. Ard Al Khaleej Gala Zayed Luxury Gold - це свіжа деревно-цитрусова композиція, що відкривається яскравими цитрусовими нотами бергамоту і лимону на тлі пікантного кардамону і бразильського палісандра. Серце аромату виткане з нот полину, гострого перцю, запашної шавлії і благородного відтінку кедра. А справжньою окрасою шлейфу став виразний відтінок шафрану.
  2. Coquillete Paris Vesevius - це вибух кольорів та життя, піднесений морським бризом Неаполітанської затоки, що говорить про подорожі та чудеса. шафранова нота проступає у верхніх нотах аромату та супроводжується надзвичайною гармонією спокусливо-теплих акордів.
  3. Histoires de Parfums This Is Not A Blue Bottle 1.3 - теплий і інтенсивний східний парфум являє собою зародження нової енергії. Це палаюче коло, розплавлене кільце, аромат якого розкривають основні ноти шафрану, троянди і пачулі.
  4. Tiziana Terenzi Bigia відкривається багатими гармоніями цитрусових та шафрану із самих сонячних італійських фруктових садів. Стилістична конструкція витончено спирається на потужну базу цінних порід дерева, таких як сандал і уд, та підкреслена вертикальною глибиною мускусу.
  5. Estee Lauder Modern Muse Le Rouge Gloss - символ зухвалої і неймовірно спокусливої жіночності. Фруктовий, чуттєвий, деревний аромат дозволяє насолодитися двома контрастними акордами. Виразні і соковиті червоні фруктові ноти демонструють образ червоного глянцю, а в серці композиції розкриваються чуттєві ноти шкіри та шафрану, роблячи аромат ще більш пікантним.
  6. Tiziana Terenzi Chimaera - це поєднання вогню і води було відтворене  в парфумерному екстракті з рідкісної, дорогоцінної сировини.
  7. Armaf Niche Gold відкривається ніжними переливами білих квітів. Витончений османтус, вишуканий крокус і чарівний флердоранж створюють дивно світле і тепле звучання та огортають розсипом золотих акордів. У серці елегантного Armaf Niche Gold ці мотиви підсилюються завдяки шляхетним відблискам величної амбри і медовим переливам.
  8. Montale Aoud Flowers - хвилюючий аромат шафрану та дорогоцінного уду.