Сьогодні в парфумерії все частіше можна зустріти алкогольні ноти, які задають аромату характер і роблять його вишуканим і неповторним. Відтінки коньяку, рому, горілки, абсенту і багато інших - усі вони стають справжньою окрасою для парфуму і додають йому нотку пікантності і екстравагантності. Звичайно, не кожному підійде подібний аромат, але варто спробувати знайти свій, тим паче, що ці ноти зустрічаються як в чоловічих, так і в жіночих парфумах.

Багато фахівців алкогольної та парфумерної індустрії сходяться на думці, що ці сфери виробництва дуже схожі одна на одну. При розробці парфумів і благородного алкоголю основоположним є букет (композиція), а саме поєднання різноманітних складових, що утворюють особливий впізнаваний відтінок. Крім того в створенні парфумів і міцних алкогольних напоїв однаково цінуються традиції, якість та натуральні інгредієнти.

При створенні алкогольних ароматів парфумери використовують два способи:

  • Перший - найпростіший - використовувати натуральні інгредієнти, наприклад коньяк. 
  • Другий метод більш складний, але частіше використовується: парфумери майстерно відтворюють букет оригіналу за допомогою інших нот - персика, сливи, листя, бруньок смородини, деревини, шоколаду всіляких спецій. 

Саме тому "алкогольні" аромати, зазвичай, не випромінюють запах алкоголю, як наприклад морські, деревні або шипрові. А свою назву вони отримали завдяки наявності рідкісних нот рому, абсенту, лікеру, горілки чи інших п'янких компонентів. Завдяки їм аромати набувають особливого темпераменту і настрою: наприклад, поєднання нот шкіри, тютюну і нот віскі робить аромат брутальнішим і більш мужнім, крижана горілка з фруктами - більш лукавим і примхливим, винна нота в союзі з солодкою ваніллю і мускусом робить аромат більш невимушеним. 

Як правило, в чоловічій парфумерії переважають коньячні акорди, які поєднуються, наприклад, з букетом пряних східних спецій або нотами деревини, кави, дорогого тютюну - це аромати для справжніх чоловіків. Також популярні нотки віскі, що гармонують з бергамотом, мускатним горіхом або дубовим мохом. Такі аромати можуть легко "вдарити в голову". 

Серед жіночих алкогольних ароматів переважають нотки шампанського, коктейлю Піна Колада, вина. Також в парфумерії дуже популярне поєднання горілки і гіркого шоколаду, що додає аромату таємничості і чуттєвості. Найчастіше алкоголь можна зустріти в початковій ноті піраміди аромату як аперитив або в шлейфі для залишення останнього враження. Представники селективної парфумерії дуже люблять додавати в свої аромати нотки дорогого алкоголю.

Топ 6 ароматів з алкогольними нотами: 

  1. scent bar 106 - аромат ромового напою, Карибського пляжу, заходу сонця та запаморочливих пахощів.
  2. Yves Saint Laurent Black Opium Eau De Parfum Intense відображає есенцію блакитного абсенту, що стала ключовою верхньою нотою аромату. Блакитно-зелений лікер, приправлений анісом, полином і ароматичними травами, в минулому здобув суперечливу репутацію через дурманний ефект і навіть був заборонений в деяких країнах. У комбінації з кавою, яка залишається головною складовою аромату, блакитний абсент створює інтригуючу суміш, що викликає інтерес і магнетичний ефект у оточуючих.
  3. Carolina Herrera 212 VIP - веселий, святковий, квітковий аромат, що містить ноти п'янкого рому і екзотичної маракуї. Вибуховий коктейль, яким можна насолоджуватися в будь-який час!
  4. Tiziana Terenzi Ursa - мускатний горіх, ром, сухофрукти та елемі та ванільному тлі теплих пачулі, шкіри та тютюну.
  5. Calvin Klein Encounter - нота рому, коньяку та спецій робить чоловічий аромат новим відображенням безумовної мужності.
  6. Carolina Herrera CH Prive - це гармонія теплих, багатих нот віскі і шкіри. Розкішний, елегантний і злегка зухвалий, цей вишуканий і неймовірно привабливий аромат уособлює справжнього чоловіка.

Алкогольні ноти в парфумах дають можливість зануритися в феєрію вечірнього життя і наповнити навколишній світ святковою атмосферою. Люди, які віддають перевагу алкогольним нотам в парфумах в більшості випадків аматори грандіозних вечірок і масштабних веселощів, де нікого не дивує повітря, наповнене запахом спиртних напоїв.

Кожен з ароматів - провокаційний і звабливий. Невичерпне натхнення і фантазія парфумерів народжує багатий асортимент ароматів з алкогольними нотками.

Підібрати аромат з нотами Вашого улюбленого напою Ви зможете в нашому інтернет-магазині. 

Вдалого вибору!