Наша шкіра є своєрідною оболонкою, бар'єром або, образно кажучи, «одягом». Це дуже добре з точки зору захисту (наприклад, від несприятливих факторів навколишнього середовища), але створює труднощі для транспортування активних стимулюючих речовин ( головного завдання косметики) до глибоких шарів шкіри для отримання потрібного ефекту. Будемо реалістами: ніяким самим чудесним кремам в повну міру це завдання не під силу: їх великі молекули, скільки б їх не дробили, просто не зможуть пробитися крізь захисну «амбразуру» шкіри. Так, шкіра старіє і це факт. Наше завдання підтримувати її в гарному та максимально здоровому стані.

Ліфтинг-ефект в світі краси став синонімом слова «омолодження», і не тому, що ліфтінгові засоби рекомендують використовувати після сорока. Чому ж? По-перше, тому що ліфтингова косметика (від англ. Lifting - підйом) як би підніме шкіру в сторону, протилежну птозу (вікового опущення м'яких тканин) і «виштовхує» зморшки. А по-друге, тому що всі подібні засоби діють відразу в кількох напрямках: покращують тургор шкіри, ущільнюють її, і, звичайно, допомагають в боротьбі зі зморшками.
Всі ліфтинг-засоби можна розділити на дві групи: з моментальним і відстроченим ефектами:
  • Засоби моментального ліфтингу містять біополімери (в основному це колаген), які при нанесенні крему заповнюють дрібні зморшки, в результаті чого шкіра візуально виглядає більш гладкою і підтягнутою. Ефект чудовий, але, на жаль, тимчасовий. Компоненти засобів з моментальним ліфтинг-ефектом діють лише на поверхні шкіри, і після їх видалення (наприклад, умовно), все повертається на круги своя.
  • Засоби біологічного ліфтингу впливають на якість шкіри. Основними активними речовинами в них є, перш за все, ретинол, вітамін С, пептиди. Такий догляд може активізувати власне вироблення колагену, стимулювати більш швидке оновлення епідермісу, а значить, реально змінити стан шкіри в кращу сторону. Але і у цього варіанту є недолік - це час. Синтез колагену вимагає часу, і розраховувати на те, що ефект від використання такої косметики буде помітний відразу, не варто. Як правило, помітити поліпшення якості шкіри можна, мінімум, через місяць.

КРЕМИ.
Ліфінг-крем - багатокомпонентний засіб. У нього входять речовини, які не тільки надають заявлену дію, тобто підтягують шкіру, але сприяють її зволоженню, насиченню антиоксидантами, вирівнюванню кольору.Крем-Кашемір - це антивіковий зміцнюючий засіб з ніжною текстурою з натуральних компонентів. Цей крем з легкою, але живильною текстурою, розгладжує зморшки, насичує шкіру зсередини і підтягує овал обличчя. Недоліки шкіри миттєво стають менш помітними, обличчя здається молодшим.

На питання «Коли починати користуватися ліфтинг-засобами?» єдиної відповіді немає. Поділ «35+», «45+» і «55+», який часто можна зустріти на баночках антивікових засобів, вельми умовний. Помітити втрату тонусу шкіри, погіршення її еластичності і птозу можна і в 25 років. І таку шкіру потрібно буде не тільки зволожувати і живити, а й додатково стимулювати. Визначення індивідуальних потреб - головна причина, чому вибір ліфтингового засобу краще робити разом з косметологом. Ще один нюанс: якщо крем або філлер з ефектом ліфтингу містить SPF-фактор, його варто застосовувати вранці або вдень, якщо ретинол - як нічний догляд, щоб не спровокувати небажану відповідь шкіри на дію сонячного світла виробленням меланіну і пігментних плям.

Те, як часто можна використовувати ліфтинг-крем, залежить від його складу. Так, косметику з ретинолом рекомендується застосовувати курсами від 3 до 5 місяців на рік, а більш універсальні засоби можна використовувати увесь рік.

ФІЛЕРИ.
До складу філерів, як правило, входять дрібні частинки гіалуронової кислоти, які і забезпечують ефект ліфтингу. Філлери ідеальні для використання «на вихід»: гіалуронка швидко проникає вглиб зморшок, заповнює їх і тим самим ніби підтягує шкіру, забезпечуючи їй гладкість. Але такі засоби, як правило, володіють миттєвим ефектом: їх дія закінчується відразу після видалення косметики з шкіри. Філери використовують зонально (на тих областях шкіри, які вимагають корекції - лоб або носогубна область) і наносять їх безпосередньо на очищене обличчя або після використання тоніка. Зверху вони без проблем доповнюються звичайним кремом і тональним засобом.Концентрат з ліфтинг-ефектом

МАСКИ.
Ліфтинг-маски по суті також є експрес-засобом і націлені на те, щоб швидко привести шкіру в ідеальний стан для «виходу». Маски для домашнього використання містять ті ж колаген і біополімери. Їх наносять на очищену шкіру і не змивають. Полімери після засихання утворюють на поверхні шкіри невидиму плівку, яка і забезпечує ефект підтягування шкіри (він протримається від півтори до двох діб, якщо маску не змивати). Нічна маска, яка миттєво освіжає, розгладжує шкіру під час сну!  Ліквідує ознаки втоми шкіри і створює контур обличчя. Наповнює клітини.

Будьте красивими!