Зволожувати шкіру голови і волосся рослинними оліями - аргановою, жожоба, касторовою, кокосовою - прекрасно і корисно для краси і здоров'я. Однак, багато хто з нас часто допускає ряд помилок в цій простий б'юті-рутині, яка може привести до випадання волосся та ламкості.

Ми зібрали п'ять найпоширеніших помилок у використанні олій для волосся, щоб ви точно знали, ЯК РОБИТИ НЕ ТРЕБА.

  1. НАНОСИТИ ЗАБАГАТО ОЛІЇ.
    «Більше не означає краще», правило, якого слід дотримуватися при використанні олії для волосся. Навіть якщо у вас дуже сухе волосся і шкіра голови, не потрібно наносити забагато засобу на волосся, це не вирішить проблему, а тільки посилить: вам доведеться постаратися, щоб промити волосся, змилити багато шампуню, а заодно порушити захисний шар волосся.
  2. НАНОСИТИ ОЛІЮ НА ВОЛОГЕ ВОЛОССЯ.
    У вологому стані волосся більш вразливе в порівнянні з сухим: волосяні фолікули помякшуються, і навіть найлегше натягування призводить до мікропошкодження, а потім і до випадіння волосся.
    Тож перед тим, як наносити олію на волосся, дочекайтеся моменту, коли воно підсохне.
  3. РОЗЧІСУВАТИ ВОЛОССЯ ВІДРАЗУ ПІСЛЯ НАНЕСЕННЯ ОЛІЇ.
    Знаємо, як іноді рука сама тягнеться за гребнем, щоб розчесати волосся, розплутати ковтуни, але не варто.
    Після гарного масляного масажу шкіра голови стає мякою, чутливою, тому розчісувати волосся відразу не потрібно. Це може прискорити процес випадіння волосся, зробити його більш ламким.
    Якщо вам потрібно розчесати волосся, почніть з кінчиків, повільно просуваючись до верхівки.
  4. ЗАЛИШАТИ ОЛІЮ НА ВОЛОССІ НА НІЧ.
    Це означає буквально зробити його жирним і липким, зібрати весь пил з простирадла і подушок, що вкрай негігієнічно.
    Подібні забруднення швидко змішуються з природним себумом шкіри голови, а це може привести до запалень. Тож не залишайте олію на волоссі надовго.
  5. ЗБИРАТИ ВОЛОССЯ В ТУГИЙ ПУЧОК.
    Після ретельного промаслювання шкіри голови і волосся фолікули стають більш вразливими і крихкими, так що занадто тугі зачіски у вигляді кіс і пучків в цьому випадку небажані.
    Нанесіть олію на волосся і зберіть його у вільний низький хвіст або косу без натягу.

Будьте красивими!