ЩО ТАКЕ ПАРФУМОВАНА ВУАЛЬ?
Парфумована вуаль, димка або міст - це спрей з яскраво вираженим ароматом. Найчастіше цей продукт служить доповненням до парфуму-бестселера. Саме слово mist походить з англійської мови, і в перекладі означає «легкий туман». Тобто, це косметичний засіб у форматі спрея, який при розпилюванні лягає на шкіру, як серпанок, прозора вуаль.
Продукт базується на туалетній воді і є його легкою версією. По суті, вуаль має ту ж композицію, що і аналогічний парфум, але при цьому аромат у вуалі менш насичений, ніж у парфуму. Тому для багатьох такий варіант комфортніший, ніж парфуми. Димка не містить спирту або концентрація його дуже мала. Це велика перевага для спекотної погоди, для занять спортом або для тих, хто віддає перевагу легким, напівпрозорим ароматам.
ХТО ПРИДУМАВ ПАРФУМОВАНУ ВУАЛЬ?
Вперше ідея з'явилася в 70-х роках минулого століття. Але, на жаль, в той період ця група косметики не була особливо актуальною. Тому виробництво почалося вже в наш час - аж через 40 років.
Вважається, що винахід належить марці Estee Lauder. Якщо бути точніше, то таку ідею висунула зірка Голлівуду Долорес Дель Ріо. Одного разу вона зізналася, що крапля Youth Dew, нанесена на гребінець, а потім на пасма, буквально зводить з розуму представників протилежної статі.
Але офіційно парфумовану вуаль впровадила на косметологічний ринок компанія Thierry Mugler в їх колекції з версією Angel. А на сьогоднішній день парфумована вуаль представлена в колекції багатьох відомих брендів.
ЧОМУ ВАМ ПОТРІБНА ПАРФУМОВАНА ВУАЛЬ?
  • Аромат у димки менш насичений, ніж у парфуму, композиція якого використовується в її основі. Тому для літа такий варіант комфортніший, ніж парфуми.
  • Її точно полюблять ті, хто не переносить насиченість традиційної туалетної води. Вуалі є полегшеною версією парфумів, це повноцінні аромати, але без довгого шлейфу. І при використанні вони будуть звучати не так нав'язливо.
  • А якщо застосовувати їх в супроводі з таким же парфумом, то аромат та шлейф тільки посиляться. Це підійде для тих, хто не хоче розлучатися з улюбленою композицією ні на секунду.