ШКІДЛИВЕ СОНЦЕ.
На думку експертів, ультрафіолетове випромінювання є однією з головних причин передчасного старіння. Надмірний вплив сонця на шкіру і волосся призводить до послаблення імунних функцій: на обличчі з'являються пігментні плями, зморшки, а волосся втрачає блиск та силу.

Енергія сонця в помірних обсягах необхідна для здоров'я людини: порція вітаміну D та ефект легкої засмаги шкоди не принесуть, а ось навіть мінімальне перевищення «сонячної» норми миттєво тягне за собою погіршення якості волосся: воно першим потрапляє під удар і втрачає вигляд.
ЯКЩО НЕ ЗАХИЩАТИ ВОЛОССЯ ВІД СОНЦЯ, ТО ЦЕ ПРИВЕДЕ ДО:
  • Погіршення кровообігу шкіри голови;
  • Нестачі живильних речовин в волосяних фолікулах;
  • Руйнування білка кератину волосся;
  • Втрати пігменту меланіну.
Зверніть увагу, що фарбоване волосся більше страждає від сонця: спочатку фарба знебарвлюється, потім відбувається її хімічне розкладання і вигоряння, що призводить до значних ушкоджень волосся.
ЗАХИСТ ВОЛОССЯ ВІД СОНЦЯ.
Попередити проблему з волоссям набагато простіше, ніж виправити. А тому правильно підібраний і своєчасний догляд за волоссям в літній період може полегшити життя після відпустки на морі:
  • сховайте волосся під кепку або косинку - проводячи тривалий час на сонці на морі або в місті, носіть головні убори - головне, щоб волосся було прикрите;
  • заздалегідь «підготуйте» волосся до відпустки - постарайтеся перед поїздкою зробити невеликий зволожуючий курс для волосся. Додатковий догляд зі зволожуючими масками і сироватками наситить локони, зміцнить і зробить їх сильнішими;
  • підберіть шампунь із захисним комплексом - наприклад, шампунь з кератином. Такий не тільки очистить шкіру від забруднень, але і «заполірує» волосся, захистить від пошкоджень. Крім шампуню, не зайвим буде використовувати захисні спреї, бальзами, маски і кондиціонери з тими ж кератинами.
Будьте красивими!