Мімоза у багатьох державах світу - головний символ приходу весни. У Франції та Чорногорії навіть проводять фестивалі, присвячені мімозі, пишно святкуючи цей день.

Родина мімози або акації сріблястої - південно-східне узбережжя Австралії та острів Тасманія. Зараз вона широко поширена в південній Європі, Африці, США.

Аромат у квітів мімози незвичайний, його ні з чим не сплутаєш. Солодкий, квітковий, деревний, зелений, з медовою гірчинкою - це запах весни та свята. Парфумери підкреслюють пудровий аспект квітів або ж відтіняють ноти квіткового пилку звучанням кори і листя. Інколи комбінують ноти ніжних жовтих квітів з нотами меду, сандалу, бузку...

7 самих красивих ароматів з нотою мімози:

  1. Lancome La Vie Est Belle Florale - квітковий, прозорий, фруктовий та по-справжньому весняний! Неначе букет улюблених весняних квітів.
  2. Cerruti 1881 pour femme - дивно легкий, витончений аромат, втілення краси і природності. Надзвичайно елегантний квітковий аромат з легкою гірчинкою.
  3. Sisley Soir de Lune - це оригінальний і неповторний квітковий шипровий аромат, привабливий як своєю елегантністю та сучасністю. Классика квіткового парфюму.
  4. Guerlain Champs Elysees - прозорий, солодкий, п'янкий... подібний до медових солодощів весняних квітів, він притягує до себе, змушуючи знову і знову відчувати цей захоплюючий аромат.
  5. Prada Infusion de Mimosa - п'янкий аромат з нотами мімози, анісу, мандаринів і троянд.
  6. Frederic Malle Une Fleur de Cassie - вишуканий, елегантний ретро аромат з абсолю мімози.
  7. Annick Goutal Le Mimosa - делікатний, надзвичайно ніжний, акварельний аромат гілочки медової мімози.