Сироватки для волосся варті уваги з кількох причин: вони швидше інших засобів відновлюють пошкоджене волосся, розгладжують його і надають здорове сяйво, а також захищають від ультрафіолету і живлять. Сироватки - справжній порятунок для ламкого і ослабленого волосся, яке до всього іншого може сіктися.

Секрет сироваток - у високій концентрації активних речовин. У їх складі - різні олії, вітаміни, біополімери, протеїни та мікроелементи. Вони зміцнюють волосся та роблять його більш слухняним і гладким.

Функціонал сироваток залежить від їх складу. Наприклад, засоби з кератином відмінно розгладжують волосся і можуть стати гарним помічником в боротьбі з неслухняними кучерями. А сироватки на основі олій полегшать розчісування, позбавлять від посічених кінчиків і додадуть волоссю блиск.

Сироватки розрізняються також і по консистенції - від гелевих до маслянистих. Але всі вони огортають волосся і залишають на його поверхні тонкий захисний шар - тому засіб не потрібно змивати. І це - великий плюс, особливо для тих, хто завжди поспішає.

Сироватки для волосся можна наносити як на вологе, так і на сухе волосся (але для wow-ефекту краще на вологе). Спеціальні сироватки проти лупи і випадіння волосся наносять не тільки на волосся, але і на шкіру голови - масажними рухами, щоб посилити мікроциркуляцію і дозволити засобу глибше проникнути в волосяні цибулини.

Види сироваток для волосся:

  • Сироватка для відновлення волосся.
    Must have для хронічно сухого і пошкодженого волосся. Воно вимагає до себе особливої уваги і потребує додаткового зволоження і живлення. Використовуйте нічні відновлювальні сироватки на кремовій, а не масляній основі. Легка текстура зможе швидко зволожити волосся, не обтяжуючи його. Нанесіть нічну сироватку на вологі, або сухе волосся — ефект буде однаковим.
  • Незмивна сироватка для кінчиків волосся.
    Якщо у вас багато посічених кінчиків на волоссі, сироватка для волосся проти посічених кінчиків повинна стати частиною вашого щоденного догляду. У складі такої незмивної сироватки обов’язково повинен бути кератин, так як він швидко відновлює структуру волосся і заповнює тріщини. Також перевірте, щоб продукт не містив спирт — він ще сильніше висушить пошкоджені локони.
  • Зволожуюча олія-сироватка для волосся.
    Сироватка повинна не тільки доглядати за волоссям, але і захищати його від шкідливих зовнішніх факторів. Сонце, бруд, пил і автомобільні гази руйнують структуру волосся точно так само, як це робить праска для волосся. Використовуйте сироватку з олією лаванди і жожоба. Корисні жирні компоненти заповнять розриви, наситять волосся і створять захисний бар’єр від шкідливих впливів.

Головне - не переборщити з продуктом. Вам знадобиться не більше 3 крапель. Звичайно, все залежить від кількості волосся: чим густіше волосся, тим більше засобу потрібно.