Кутикула, яка захищає нижню частину нігтьової пластини, в холодний сезон може завдати чимало проблем. Від недостатнього зволоження і надмірного подразнення (хімією, різницею між температурами, механічними травмами, інфекціями), кутикула стає грубою і псує настрій задирками. Розповідаємо про способи і засоби, які виправлять цю ситуацію.

МАНІКЮР.
Вид манікюру сильно впливає на те, як почуває себе кутикула, через деякий час. Обрізний манікюр швидко втрачає свій зовнішній вигляд, «висихає» буквально на другий-третій день і починає доставляти чимало проблем у вигляді відрослої кутикули і задирок. Краще назавжди відмовитися від нього на користь необрізного манікюру: він безболісний, більш безпечний, а естетичний ефект зберігається до двох тижнів.

ДОГЛЯД.
Манікюр не забезпечить ідеальний вид нігтів і нігтьової лунки в перерві між відвідинами салону (навіть коли він становить лише 7 днів), якщо не підтримувати його зволожуючими засобами. Що повинно бути в арсеналі? Зволожуючий крем (наносити на руки кожен раз після миття і будь-якого контакту з водою), живильний (наносити на ніч) і захисний (наносити за півгодини до виходу на вулицю).

MUST HAVE.
Якщо хочете мати доглянуті нігті завжди зволожуйте кутикулу!
Олія для кутикули must have для зими. Вона не тільки допомагає підтримувати здоровий стан шкіри, зволожуючи і живлячи, але також надає антисептичний і протизапальний (в тому числі, протигрибковий) вплив. У холодний період гарячих батарей намагаємося наносити олію на нігті якомога частіше (мінімум двічі в день) і обовязково на ніч. Тут все просто: капаємо по маленькій краплі на кожен ніготь і легким швидким масажем втираємо в кутикулу, бічні валики і нігтьову пластину.

ІНСТРУМЕНТИ.
Ми не закликаємо влаштовувати вдома манікюрний кабінет, але мати набір необхідних для догляду за кутикулою інструментів радимо. Йдеться про пилочку абразивом 180 гріт (з її допомогою можна і треба прибирати бічні валики), шліфувальну пилочку-губку (дозволяє відшліфувати зону кутикули, тим самим освіживши манікюр) та щипці для задирок, хоча сподіваємося, що вони вас не турбують!

ВЕСТИ ЗСЖ.
Як би банально це не звучало. Програма мінімум в достатньому обсязі пити воду, щоб нігті отримували вологу також природним шляхом, і не забувати про збалансований раціон, який забезпечить їм достатню кількість вітамінів. А ще в холодну пору на перший план виходить барєрний захист, тому не забувайте на вулиці вдягати рукавички чи рукавиці!

БУДЬТЕ КРАСИВИМИ!